Elcykel

Våra elcyklar

Grundingredienserna för våra elcyklar är ganska enkla. De har ett eldrivsystem, de skall vara enkla att hantera, ha stänkskärmar, lås, belysning och sen skall det gå att transportera sina saker på dem.

Upptäck våra serier

För att förtydliga våra elcyklars ändamål har vi har valt att samla alla våra elcyklar i fyra modellserier. Ambassador består av komfortelcyklar, Tripper är sportigare hybridelcyklar, Flexer är kompakta och vikbara elcyklar samt Loader som är lastelcyklar.

Sveriges elcykelspecialister

Sedan starten 2008 har vi på Ecoride haft glädjen att leverera över 100.000 elyklar i Sverige och Norra Europa. Det har gjort oss och våra återförsäljare till specialister på elcyklar. Vi hjälper dig välja rätt modell, till rätt pris, och framförallt är vi specialister på att hålla din elcykel rullande – år ut och år in.

En elcykel är mer komplicerad och kräver mer kärlek än en traditionell cykel, och detta är något som vi vet vi allt om efter våra 14 år. Det gäller inte bara oss som elcykel-producent, det ställer även höga krav på vilka återförsäljare av elcyklar och servicepartners som vi väljer att samarbeta med.

I våra konceptbutiker i GöteborgStockholm och Malmö kan du provcykla och ställa frågor till våra experter inför ditt elcykelköp. Självklart kan du köpa elcykel i butikerna också!

Hur fungerar en elcykel från Ecoride?

Vi utvecklar endast elcyklar speciellt framtagna för vårt nordiska klimat. En elcykel från Ecoride är antingen utrustade med vårt egenutvecklade navmotor-system Ecoride Drive System, eller ett mittmotor-system från välkända Shimano STEPS. I vårt magasin kan du läsa mer om Ecoride Drive System och Shimano STEPS.

En elcykel får max vara utrustad med 250W i motoreffekt och driva upp farten till 25km/h, men det går bra att cykla snabbare med hjälp av tramporna.

Läs gärna mer på vår supportsida med vanliga frågor om elcyklar. Önskar ni elcykla på stigar, dra en cykelvagn, köra längre sträckor eller bara gillar känslan av lite mer drag? Kontakta gärna vår kundtjänst för att få mer information och vägledning.

En prisvärd elcykel

Ecorides vision: ”En elcykel för ella” betyder att en elcykel från Ecoride skall vara så mycket mer än endast en elassisterad cykel. Den skall vara lämplig att cykla på året om i alla väder, kunna dra hem både barn och matvaror, datorer och lunchlådor. Du skall kunna lita på din elcykel! För att lyckas med detta arbetar vi dagligen tillsammans med våra återförsäljare för att stötta våra kunder i deras vardag med underhåll och drift av deras elcykel. En elcykel från Ecoride skall vara en del av en smidigare vardag där livspusslet blir lite enklare. Ett elcykel-pussel.