Hur sätter man på belysningen på en Ecoride elcykel?

Hos våra elcyklar med Spintech C2 display eller Ecoride Drive system C3 display gör man det genom att hålla inne plus-knappen på dispayen.

Hos elcyklar med Shimanosystem har displayen en dedikerad knapp för aktivering av belysningen.

Var producerar ni era elcyklar?

Vi bygger våra elcyklar i vår egna fabrik i Polen, Gdansk. Där producerar vi våra elcyklar med kvalitetskomponenter från kända cykelleverantörer. Varje Ecoride-elcykel provcyklas ordentligt och kontrolleras innan den packas i en robust låda.

Var hittar jag ramnumret på era elcyklar?

Ramnumret är inristat på elcykelns head tube, vilket är ramens främsta ramrör, alltså ramröret som går emellan framhjulet och styret.

Kan man transportera era elcyklar på en cykelhållare på en bil?

Ja, det är inga problem. Det finns många varianter av cykelhållare för bilar och alla klarar av att fästa och transportera våra elcyklar.

Är era elcyklar byggda för att cykla i regn med?

Ja, våra elcyklar och alla dess komponenter är byggda för att klara av regn.

Går det att beställa en Ecoride i unik färg?

Nej tyvärr, vi erbjuder endast det färgerna som presenteras på vår hemsida.

Min elcykel fungerar inte, vad gör jag nu?

Vänligen vänd dig till någon av våra Ecoride-partners som är specialister på våra produkter. Du hittar alla våra partners och deras kontaktuppgifter på kartan och listningen under butiksfliken i toppmenyn.

Hur långt kan man cykla på en elcykel?

Vi har angivit ungefärlig körsträcka hos våra elcyklar i specifikationerna på varje produktsida. Körsträckan hos en elcykel påverkas av många faktorer som bland annat terräng, lufttryck i cykeldäcken och cyklistens egna trampkraft, varpå det är svårt att ange en exakt siffra på körsträckan. Notera att batteriet mår bra av att laddas ofta men mår inte bra av att förvaras långa perioder utan att laddas eller användas. Har man inte möjlighet att ladda eller använda batteriet under en period ska du förvara batteriet nästintill fulladdat.

Hur mycket kostar en elcykel hos Ecoride?

En elcykel hos Ecoride kostar mellan 15 000 – 40 000 kr.

Hur fort kan jag köra på en elcykel?

Motorn assisterar upp till 25km/h. Men givetvis går det att trampa snabbare än så, då utan motorns assistans.